onsdag 26 januari 2011

Länge sedan, men åter igen!

Hej läsare


nu är jag tillbaka igen, måste säga att det ska bli kul att kunna blogga lite favoriter till er ännu en gång.

Idag ska jag bjuda på något riktigt gott, det blir en enkel rulltårta med grädde och gratinering på.
Sedan väldigt enkla maränger,
Men oj vad gott till en kopp kaffe eller ett glas saft.

Vi börjar med rulltårtan, ni flesta vet ju säkert hur man gör en rulltårta, men kanske inte alla,

Ni behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

Fyllning:
Hallonsylt eller något annat ni är sugna på.

Gratinering:
4 dl grädde
1 burk frukt cocktail

    Gör så här:

    Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.

    Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.

    Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

    Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.

    Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan ni ska göra den god,

    Sedan kan ni vispa upp grädden och lite på din fantasi, byt ut saker, gör annorlunda :)

    Detta blev mitt resultat:

    Till sista marängerna. 30 st

    Till detta behövs:
    3 ägg vitor
    1 1/2 dl Socker.

    Börja med att sätta på ugnen på 150-175 grader.
    Förberedd 1 plåt med bakplåtspapper.

    Sedan tar ni äggvitorna och ½ dl socker och vispa tills det går att vända bunken upp och ner, sedan häll i resten av sockret.
    Efter det så kan ni göra kransar eller klickar på plåten och ställ in i ugnen i ungefär 50-60 min.

    Tips: Ta och smörj bunken ni ska vispa i med lite ättika så kommer marängen bli lite seg i mitten och hålla formen.

    Mitt resultat:

    Så nu hoppas jag att ni kommer att testa detta hemma, om ni inte förstår så lägg en kommentar så ska jag hjälpa till om jag kan.
    Ha det fint så länge.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar